Tips bij freelance opdrachten vinden

Vind jij het fijn om als zelfstandige te werken, maar vind je het soms ook lastig om freelance opdrachten vinden voor elkaar te krijgen? Dat is begrijpelijk en daarin sta je niet alleen. Steeds meer mensen kiezen ervoor om als freelancer aan de slag te gaan. Het aantal ZZP’ers blijft stijgen in Nederland. Dat betekent dat er meer mensen reageren op de functies die beschikbaar komen en dat maakt het lastiger om een functie te krijgen. Toch kun je zelf veel doen om uiteindelijk de gekozen kandidaat te worden. We helpen je daar graag bij. In dit artikel hebben we alle tips voor je op een rijtje gezet die je helpen om snel een nieuwe opdracht binnen te halen. Lees maar snel verder.

Maak je CV tiptop in orde

Je visitekaartje bij freelance opdrachten vinden is je CV. Hoe beter je CV, hoe groter de kans is dat je op gesprek mag komen. Zorg voor een CV dat duidelijk is en tegelijkertijd opvalt. Dat doe je niet door er allerlei tierelantijnen in te verwerken en extra verhalen toe te voegen. Juist als je het kort en bondig houdt werkt dat goed. Hou er rekening mee dat de opdrachtgever veel CV’s voor zijn/haar neus krijgt. Dus hoe beknopter jouw exemplaar, hoe beter. Zorg dat in één oogopslag duidelijk is dat jij de geschikte kandidaat bent. Pas je exemplaar aan de functie aan. Dat maakt jou de perfecte interimmer. Het is even wat werk, maar je zult er geen spijt van krijgen.

Zorg dat je weet wat je zoekt bij freelance opdrachten vinden

Er zijn allerlei manier om freelance opdrachten vinden makkelijk te maken voor je. Zo kun je beginnen met in je netwerk kenbaar te maken dat je beschikbaar bent voor een functie. Je kunt dat op je social media kanalen doen en face-to-face. Je kunt actief zelf op zoek gaan door te kijken bij partijen die online bemiddelen tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers. Het kan helpen om in gesprek te gaan met verschillende partijen. Als mensen je kennen, is het makkelijker om actief voor je aan de slag te gaan. Daarnaast zorg je ervoor dat mensen aan je denken als ze een leuke job binnen krijgen.

Zorg dat je vindbaar bent

Jouw vindbaarheid is van belang bij freelance opdrachten vinden. Als mensen jouw CV zien en ze zijn geïnteresseerd, dan is de kans groot dat ze je zullen opzoeken. Zorg dan ook dat je socials er goed uitzien en dat de teksten die er staan passen bij jou en dat wat je aan een opdrachtgever hebt laten zien. Hou je zaken up to date en laat geen rare dingen zien op social media. Dat helpt je niet om de opdracht binnen te tikken.

Bepaal je tarief bij freelance opdrachten vinden

Vaak wordt er van je gevraagd bij freelance opdrachten vinden welk tarief je vraagt. Het is handig om daar van tevoren over na te denken zodat je niet met je mond vol tanden staat. Het laat zien dat je vol zelfvertrouwen bent en dat is een aantrekkelijke eigenschap. Vraag een bedrag dat niet te hoog is, maar zeker ook niet te laag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *