Wat zoeken recruiters in kandidaten?

Als je op zoek bent naar een baan, is het belangrijk om te weten wat recruiters in kandidaten zoeken. In deze blogpost bespreken we de belangrijkste zaken waar recruiters naar kijken bij het beoordelen van potentiële werknemers. We zullen ook tips geven over hoe je je kansen kunt vergroten om geselecteerd te worden voor de baan die je wilt!

Werkethiek

Een van de belangrijkste dingen waar recruiters en headhunters naar zoeken is een sterke werkethiek. Ze willen zien dat je bereid bent je in te spannen om je werk goed te doen. Ze willen ook zien dat je goed kunt omgaan met aanwijzingen en feedback.

Communicatieve vaardigheden

Een andere belangrijke eigenschap waar een recruiter of headhunter naar kijkt is je vermogen om effectief te communiceren. Zij willen zien dat je je ideeën duidelijk en beknopt kunt overbrengen. Zij willen daarnaast dat je in staat bent naar anderen te luisteren en hun standpunt te begrijpen.

Pas je bij het bedrijf?

Ten slotte is het belangrijk dat je goed bij het bedrijf past. Recruiters zullen kijken naar je vaardigheden en ervaring en checken of je een goede aanvulling zou zijn voor hun team. Ook wordt er gekeken hoe goed je in de bedrijfscultuur zou passen.

Hoe vergroot je je kansen op de baan?

Als je je kansen wilt vergroten om geselecteerd te worden voor de baan die je wilt, is het belangrijk om je op bovenstaande gebieden te concentreren. Zorg ervoor dat je een sterke werkethiek hebt en dat je duidelijk communiceert. Breng dit goed over in het gesprek, om zo je kansen te vergroten. Probeer bovendien een bedrijf te vinden waar je goed zou passen. Dat is tenslotte natuurlijk ook het soort bedrijf waar je graag aan de slag zou willen gaan. 

 

Met bovenstaande tips zul je zeker indruk maken op elke recruiter of headhunter!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *